9 november 2020
Prenumerera på SFTI

SFTI Item Availability Check

SFTI Item Availability Check är en specifikation som beskriver hur man kan implementera ett programmeringsgränssnitt (API) mellan köparens inköpssystem och leverantörens affärssystem så att en användare på ett enkelt sätt kan kontrollera om en artikel finns i lager eller inte.

Syftet med denna kontroll är att verifiera att en beställning kan genomföras redan innan ordern läggs vilket ger en snabbare och mer effektiv beställningsprocess.

Till skillnad från många andra av SFTIs affärsmeddelanden som baseras på XML-format så använder detta API den tekniska syntaxen JSON. Namn fält och struktur på meddelandena baseras på OASIS Universal Business Language 2.1 och JSON-formatet bygger på de riktlinjer som UBL tagit fram.

Specifikationen

Specifikationen består av två delar:

Specifikationen har tagits fram i en arbetsgrupp inom SFTI med deltagare från kommuner/regioner, statliga myndigheter och leverantörer.

Specifikationen har fastställts som SFTI av SFTI styrgrupp den 27 oktober efter rekommendation av SFTI beredningsgrupp.

Verifiering

SFTI Verifieringstjänst är förberedd så att man nu även kan kontrollera JSON-testfiler som tagits fram utifrån denna specifikation.

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tipsa:Tack för att du hjälper oss!

DIGG:s logotyp. Till Myndigheten för digital förvaltnings webbplats.
Till startsidan på skr.se.
Till startsidan på skr.se.
KKV:s logotyp. Till Konkurrensverkets webbplats.

SFTI i samverkan driver e-handel i offentlig sektor.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Kammarkollegiet och Upphandlingsmyndigheten bedriver gemensamt ett arbete med att främja förutsättningarna för elektronisk handel.